Google Maps Üzerinden Taksim Meydanı: Sanal Eylem…

Türkiye’nin en orijinal sitelerinden Bobiler.org tarafından düzenlenen sanal protesto gösterisi Taksim Meyda’nonda binlerce internet kullanıcısının katılımıyla sürüyor. İnternette sansür ve pahalılığın kişisel mesajlarla protesto edildiği sanal mitinge katılım, olayı dünyada diğer site ve blogların duyurmasıyla hızla büyüyor.

Katılımcılar, sitede de linki verilen Google Maps üzerinde Taksim Meydanı’nı bulup kendini orada ‘tag’liyor, yani sanal olarak oraya ‘konumlanıyor’. Protestonun konusuysa, internette ifade ve bilgi edinme özgürlüğünü engelleyen sansür ve diğer uygulamalar. Protestocuların hedefi, Taksim Meydanı’ndaki sanal miting 1 milyar katılımcıya ulaştığında aynı yöntemle TBMM’ye ‘yürümek’! Sanal protesto gösterisine katılmak için şu yol izleniyor:

1. Sitede verilen Google Maps üzerinde ‘edit’e tıklanıyor (buton okların hemen yanında. Eğer buton görünmüyorsa önce sağ üst köşedeki ‘sign in’ linkine tıklanıp google veya gmail’e login olunması gerekiyor).

2. Sonra haritanın sol üst beliren baloncuğa tıklanıyor,

3. İmlece takılan baloncuğu İstiklal Caddesi’nde bir yere isim, soyad ve protesto mesajınızla birlikte yerleştirip, DONE butonuna tıklıyorsunuz

Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/25048730/

Erişim tarihi: 25.10.2010

<!–

SMS haber paketine abone olmak için tıklayın

–>

Yorum bırakın