Yeni Bir Kitap: Blogdan Al Haberi…

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Tunç’un gazeteci-yazar Zeynep Atikkan ile birlikte kaleme aldığı Blogdan Al Haberi adlı kitap Yapı Kredi Yayınları’nın Cogito serisinden çıktı.

Kitapta on yılını geride bakan blog aleminin izinde Atikkan ve Tunç, ABD’den Mısır’a, Türkiye’den Endonezya’ya uzanan geniş bir yelpazeden dünyanın en ünlü blogcularıyla ve dijital medya uzmanlarıyla birbirinden ilginç söyleşiler yapıyor ve bu yeni medya ekosistemini anlamaya yönelik analizlerini dünya ölçeğinde bir yaklaşımla sunuyorlar. Konusunda bir ilk olma özelliğini taşıyan bu çalışma, gazeteciliğin nereye doğru gittiğini, dijital eylem ve sanal demokrasi kavramlarını ve blogların ekonomik boyutunu sosyal medya olgusunu gözden kaçırmadan ele alıyor. Bu kavramlara geniş bir perspektiften bakan Blogdan Al Haberi, Türkiye’de sanal alemin içinde bulunduğu durumu da analiz ederken ortaya çıkan tablonun dramatik sonuçlara yol açabileceğine vurgu yapıyor.

Wikileaks olgusu, gazeteciliği yeniden tanımlarken ve yazılı basının her anlamda küçüldüğü bir ortamda Atikkan ve Tunç, Blogdan Al Haberi ile dijital devrimle gelen değişimi ve bu baş döndürücü sürecin dışında kalanların yaşam alanlarının ne kadar daralacağını gözler önüne seriyor.

Kitabın Künyesi

Yazarlar: Zeynep Atikkan-Aslı Tunç
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları-Cogito
Yayın Tarihi: Mart 2011
Sayfa Sayısı: 236

Yorum bırakın